Az egyik megoldás:
Bolognai Spagetti
Hozzávalók:
15 dkg paradicsompüré (80-90Ft)
4 evőkanál olaj (remélhetőleg van othon)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
bazsalikom (200Ft)
oregánó (200Ft)
őrölt bors
só
A mi esetünkben 600 Ft-ból bevásároltunk, mert minden más volt otthon. De persze, ha az alapdolgok is hiányoznak, akkor kicsivel egy ezres fölé is mehet a bevásárlás végösszege, de még így is nagyon megéri, mert 4 fő jóllakik belőle.
Szóval az elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt. Keverd a húshoz a paradicsompürét , és fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára. A tésztát addig főzd ki, ha tudsz kétfelé figyelni. Tálaláskor tehetsz rá tejfölt és megszórhatod reszelt sajttal, ízlés szerint.