HTML

rock raszta satöbbi

Egyszer volt, hol nem volt, hát itt nem is lesz!! Minden más meg igen!

Észrevétel, óhaj-sóhaj, gond, panasz,bánat, öröm, gratuláció és más nyalánkság esetén írhatsz nekünk: rasztalak@gmail.com

Címkék

anime (3) bemutatkozás (5) buli (11) film (15) internet (1) játék (3) kaja (2) képregény (2) könyv (1) pia (6) poén (1) raszta (1) reklám (2) zene (4) Varázsfelhő

Kratos a pusztító

2008.10.06. 12:52 Uraniumbanyasz

Már régóta tervezem, hogy írok a God of War 2-ről, ami remélem örömmel tölt el minden kedves olvasónkat, akinek van ps2-je. Akinek nincs az meg vegyen inkább ps3-ast, az  biztos jobb. Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért nem a God of War 1-ről írok előbb, hiszen mégiscsak az az első rész meg minden. De én a kettővel játszottam először, ezért úgy érzem fairnek, ha erről is írok előbb.

Aki számára ismeretlen ez a cím, nézzen a képre, és képzelje el a lehető legkegyetlenebb, legbrutálisabb, legönzőbb spártai katonát, akit csak hátán hordott ez a képzeletbeli pixelvilág. Na őt irányítva kell szétvagdalnunk, és különféle brutálisabbnál brutálisabb módon kivégeznünk nagyjából bárkit aki az utunkba kerül. Többnyire ellenséges katonákat és különféle görög mitológikus szörnyeket, de esetenként ártatlan járókelőket és kedves öreg néniket is. Főhősünk egyedül a dögös pixelmacáknak kegyelmez, de nekik sem ingyen. A játék nem véletlenül kapott 18-as karikát, és ezt mi gátlástalanul ki is tudjuk élvezni. És akinek a féktelen gyilkolászás nem nyújt teljes kielégülést, annak bizonyára örömet okoznak a fejtörők, és ügyességi minijátékok, amik megunhatatlanná teszik ezt az opust.

A sztori jó görög mondához méltón in medias res kezdődik, ahol egy rövid intro után -amiben látjuk, hogy Kratos, mint a háború istene leszáll az Olympusról, hogy személyesen segítsen Rhodosz lerombolásában- egyből egy ellenfelekkel teli teremben találjuk magunkat, és hadd szóljon.

A játék irányítása nagyszerűen lett megoldva, és teljesen kihasználja a PS irányító minden gombját: Kratos nagyjából bármit meg tud csinálni, és ezerféle módon tud támadni, csak a kamerát nem tudja mozgatni, ami a játék 90%-ában nem is zavaró, a maradék 10-ben viszont igen. A látvány és a grafika is nagyon el lett találva, playstationön én ilyen jót még nem láttam. A karakterek, és szörnyek mozgása reális, a haláluk brutális, és nem utolsó sorban hihető.

Mindent összevetve a mászkálós-verekedős kategóriában szerintem verhetetlen, és csak azok nem élveznék, akik a Tom és Jerry-t sem szerették annakidején. A tovább gomb után -mert már ilyet is tudunk hoppá!- további kedvcsinálók a játékhoz. Kellemes nyálcsorgatást!

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://rasztalak.blog.hu/api/trackback/id/tr66699296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása