HTML

rock raszta satöbbi

Egyszer volt, hol nem volt, hát itt nem is lesz!! Minden más meg igen!

Észrevétel, óhaj-sóhaj, gond, panasz,bánat, öröm, gratuláció és más nyalánkság esetén írhatsz nekünk: rasztalak@gmail.com

Címkék

anime (3) bemutatkozás (5) buli (11) film (15) internet (1) játék (3) kaja (2) képregény (2) könyv (1) pia (6) poén (1) raszta (1) reklám (2) zene (4) Varázsfelhő

Fény az éjszakában

2008.10.27. 19:28 Uraniumbanyasz

Bár nem mai darab, de most jutott el hozzám az Orosz Csoda, az Éjszakai őrség, mind az eredeti könyv, illetve a belőle készült film formájában. Nagyszerűen bemutatásra kerül mindkét feldolgozásban a moszkvai panelvalóság, ahol csótányok rohangálnak százszámra, a hősök zsigulival járnak, Aston Martin pedig maximum a főgonosznak jut. És a mögötte húzódó mágikus világ, amiben vámpírok, alakváltók és mágusok csatáznak.

A könyv Éjszakai őrség 1998-as, Szergej Lukyanenko követte el, és tulajdonképpen egy tetralógia -mennyire hülye szó ez, miért nem fért bele három kötetbe- első része. Anton Gorogyeckij alacsony szintű Fénypárti mágus, a moszkvai Éjszakai őrség tisztjének szemszögéből mutatja be nekünk a Fény és Setét küzdelmeit. Maga a könyv három részre van tagolva, és három különböző kalandját mutatja be Antonnak, aki a végére elveszti kissé a meggyőződését, hogy tényleg a jó oldalt szolgálja-e. A legvégső csattanót (legutolsó oldal) külön kiemelném, de lelőni persze nem fogom. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel az urban fantasy kocepciója, vagy egyszerűen tetszett neki a Gyűrűk ura.

 A film Night Watch 2004-es, és Timur Bekmambetov rendezte, aki nem mellesleg ezek után a Wanted-et is megcsinálta. Maga a film lazán követi a könyv első harmadának történéseit, kicsit nyomasztóbban, sötétebben és sokkal több vérrel és erőszakkal. Eléggé átírkálták a sztorit, aminek következtében a befejezés kicsit érthetetetlennek, összecsapottnak tűnik. Hogy kerül például a város közepébe egy félig leszakadt híd üvöltöző középkori katonákkal megpakolva? És utána miért tűnik el? Mindenesetre akinek tetszett a könyv annak kötelező, mert az atmoszférát ugyanolyan jól, ha nem jobban vissza tudja adni. A nitróval repesztő ZIL teherautó kihagyhatatlan.

Természetesen játék is készült a franchiseból, a körökre osztott stratégia/szerepjáték műfajban. Itt lehet egy kis infót szerezni róla.

Tovább gomb után trailer, ami jól visszaadja a film hangulatát.

2 komment

Címkék: film könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://rasztalak.blog.hu/api/trackback/id/tr67735059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kanamehime 2008.10.28. 14:31:23

hej-jaj, elvetted az ötletem!!
egyébként jó szöveg, és tetszik a trailer...

Uraniumbanyasz 2008.10.28. 22:20:11

hehe én voltam a gyorsabb^^
amúgy ettől még te is írhatsz róla..
süti beállítások módosítása