HTML

rock raszta satöbbi

Egyszer volt, hol nem volt, hát itt nem is lesz!! Minden más meg igen!

Észrevétel, óhaj-sóhaj, gond, panasz,bánat, öröm, gratuláció és más nyalánkság esetén írhatsz nekünk: rasztalak@gmail.com

Címkék

anime (3) bemutatkozás (5) buli (11) film (15) internet (1) játék (3) kaja (2) képregény (2) könyv (1) pia (6) poén (1) raszta (1) reklám (2) zene (4) Varázsfelhő

Ki őrzi az őrzőket?

2008.10.18. 01:52 Uraniumbanyasz

Who watches the Watchmen?

Ez a kérdés sokszor jelenik meg -általában házfalakra graffitizve- a Watchmen című képregény hasábjain. És bár eredetileg 1986-'87-ben adták ki, most mégis aktuális írni róla, nem csak a 2009 júniusában esedékes filmváltozat, de a friss magyar kiadás miatt is.

Ezt a művet általában úgy szokták jellemezni, mint "az egyetlen képregény napjainkig ami Hugo-díjat kapott", és "az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin 'A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig' listáján". Eléggé hangzatos.

A történet egy alternatív 1985-ben játszódik, ahol a szuperhősök ténykedését törvény korlátozza. Igaz, ezek a szuperhősök, vagy maszkos kalandozók, ahogy a könyvben utalnak rájuk, Batmanhez hasonló módon nem rendelkeznek különleges képességekkel. Kivéve az egy szál Doctor Manhattant, aki bepótolja az összes szupererőt, és nagyjából isteni hatalommal bír. Ebben a világban az ő segítségével Amerika megnyerte a vietnámi háborút, és Nixon már az ötödik ciklusában elnökösködik, mégis hatalmas a pánik, ahogy az ország a nukleáris háború felé sodródik.

A Komédiás fedőnevű hős halála hozza újra össze a visszavonultan élő, kiégett szuperhősöket, hogy a harmadik világháború árnyékában kinyomozzák ki vadászik rájuk, és végül az egész világot behálózó, és meglehetősen sokkoló összeesküvésről is lerántsák a leplet. Van itt krimi, politika, thriller, helyenként fröcsögő vér és nyomokban szex is.

Csak annyit tudok mondani, hogy hihetetlenül izgalmas, és legalább annyira nyomasztó olvasmány, egyáltalán nem az a sokoldalas Garfield, ahogy az átlagemberek a képregényeket látják. Kíváncsian várom milyen filmet csinálnak belőle. A trailer mindenesetre ígéretes, meg is lehet nézni a gomb után.

Még annyit, hogy én a magyar kiadást nem olvastam, ezért, ha másképp lettek fordítva a nevek, kifejezések szidjatok valaki mást.

4 komment

Címkék: film képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://rasztalak.blog.hu/api/trackback/id/tr69719584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garou 2008.10.20. 10:20:08

Egy szót mondok. Érteni fogod!

RAPIDSHARE

Uraniumbanyasz 2008.10.20. 13:01:52

én is mondok neked 1 szót, remélem te is érted

Max Payne ;)

Garou 2008.10.20. 19:22:45

KÖSZIIIII!!! :D Asszony meg ne szójjon a férfiak dógába'!
süti beállítások módosítása